DOBRODOŠLI NA SPLETNI TRGOVINI LESENA IGRALA LEVČEK!
0.00 0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

0.00 0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako zaščititi les pred zimo?

Lesena otroška igrala, postavljena na dvorišču ali vrtu, so izpostavljena različnim vremenskim vplivom, kot so dež, sneg, mraz in sonce. Naša igrala so ustrezno premazana, vendar je premaz dobro vzdrževati, da bi ohranili varnost, trajnost in privlačnost lesenih igral. V tej blog objavi bomo delili nekaj koristnih nasvetov, kako to doseči.

 1. Uporaba zaščitnih premazov: Premaz je osnovna zaščita. Lesena igrala je treba premazati s kakovostnimi zaščitnimi premazi, kot so laki, olja ali zunanje barve za les. Ti premazi bodo ustvarili zaščitno plast, ki preprečuje prodiranje vlage v les in ščiti pred sončnimi žarki. Pri izbiri premaza bodite pozorni, da izberete tiste, ki so varni za otroke in skladni s standardi varnosti.
 2. Redno vzdrževanje: Premazi se sčasoma obrabijo, zato je pomembno, da redno preverjate njihovo stanje. Obnavljajte premaze, ko opazite, da se luščijo ali izgubljajo svojo učinkovitost. Priporočljivo je, da to storite vsako leto ali po potrebi.
 3. Preprečevanje nabiranja snega: Sneg se lahko na igralih kopiči in povzroči prekomerno obremenitev lesa. Redno odstranjujte sneg s površine igral z lopato ali metlo, vendar pazite, da ne poškodujete igral ali sebe.
 4. Uporaba zaščitnih pokrival: V zimskih mesecih, ko igrala niso v uporabi, lahko uporabite zaščitna pokrivala, da jih zaščitite pred neposrednim stikom z dežjem in snegom.
 5. Redno čiščenje: Odstranite listje, umazanijo in druge ostanke, ki se naberejo na igralih. Redno čiščenje bo pomagalo ohraniti čistost in dolgotrajnost lesa.
 6. Redni pregled varnostnih elementov: Poleg zaščite pred vremenskimi vplivi je pomembno, da redno preverjate varnostne elemente igral, kot so vijaki in oporniki. Preverite, ali so trdno pritrjeni, in jih po potrebi zamenjajte ali utrdite.
 7. Vzdrževanje lesenih delov: Če opazite, da so leseni deli igral poškodovani ali začeli gniti, jih zamenjajte ali popravite takoj. Varnost otrok je na prvem mestu.

Z upoštevanjem teh korakov boste lahko dolgo uživali v varnih in vzdržljivih lesenih otroških igralih na prostem, ne glede na vremenske razmere.

Kakšno škodo lahko vreme povzroči lesenim površinam?

Če lesena igrala ostanejo nezaščitena pred snegom, dežjem ali točo pozimi, se lahko soočijo s številnimi težavami, vključno z:

 • Obarvanje: Les se lahko obarva zaradi razvoja gnilobe. Prizadeti deli površine se lahko obarvajo, običajno postanejo temnejši od ostalega lesa.
 • Mehak les: Nezaščiten les lahko postane mehak, kar ga naredi zelo dovzetnega za poškodbe.
 • Površinsko pokanje: Ko se les končno posuši, se lahko na površini pojavijo razpoke in znaki obrabe. Ta les se lahko drobi ob dotiku, kar povzroči resne strukturne težave.
 • Tveganje za rast plesni: Nezaščiten les je bolj dovzeten za razvoj plesni in drugih rastlin. Ti organizmi ne vplivajo samo na les, temveč lahko tudi ogrozijo zdravje ljudi v bližini. Plesen lahko, na primer, sproži napade astme in težave z dihanjem. Rast plesni pogosto spremlja tudi vlažen, vonj plesni, tudi če se les sam posuši.

Zima lahko predstavlja resen izziv za lesena otroška igrala na prostem, vendar z ustreznimi ukrepi za zaščito je mogoče ohraniti njihovo varnost, trajnost in privlačnost. Preprečevanje poškodb zaradi dežja, snega, mraza in sonca je ključno, saj lahko le tako zagotovimo dolgotrajno uporabo igral. Za dodatna vprašanja ali nasvete o negi in vzdrževanju igral, se lahko obrnite na nas. Veseli bomo, da vam pomagamo ohraniti vaša lesena igrala v vrhunski formi. Kontaktirate nas lahko prek naše spletne strani ali po telefonu. Skupaj bomo poskrbeli, da bodo igrala ostala varna in privlačna za otroke še vrsto let.

Oglejte si še ostale objave:

Koledar

november 2023
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

INSTAGRAM

SLEDITE NAM

Aliquam elementum dolor est cursus quam ultrices luctus nibh dolor at enim.

Prijavite se na novičke

© 2023 Lesena igrala Levček
© 2022 Levček d.o.o. Vse pravice pridržane.
Lesena-igrala
© 2022. All rights reserved

Ne veste katero igralo izbrati? Vprašajte nas in z veseljem vam bomo pomagali

0
Košarica
 • Ni produktov